Første uken avgjør vekten

Kostholdet din første leveuke kan være avgjørende for vekten resten av livet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er en amerikansk undersøkelse publisert i American Heart Association som viser dette.

De fant ut at barn som fikk ferdiglaget barnemat og økte vekten raskt den første uken, hadde mye større risiko for overvekt senere i livet.

- Denne undersøkelsen viste at det kan finnes en kritisk periode i den første uken mens kroppens fysiologi kan bli programmert til å utvikle kroniske lidelser gjennom livet, sier Nicholas Stettler, spesialist ved The Children's Hospital of Philadelphia, til Reuters.

Han sier videre at funnene kan brukes til å forebygge overvekt. Dersom resultatene blir bekreftet av andre studier, kan det føre til at nyfødte får hjelp mot overvekt.

Forskerne undersøkte 653 personer mellom 20 og 32 år. For hvert hundrede gram man la på seg i de første åtte dagene, økte risikoen for overvekt som voksen med rundt 10 prosent. Men dersom babyen blir ammet, har de mindre risiko for overvekt.

I følge DinBaby.com går barnet ofte litt ned i vekt rett etter fødselen. Når ammingen kommer ordentlig i gang legger man på seg cirka 120-250 gram i uken.

 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer