Førstehjelp i prosentregning

Nå får du endelig hjelp til prosentregningen.

Publisert
Sist oppdatert

Flink i prosentregning? Nei vel, ikke du heller? Men nå er hjelpen heldigvis på vei.

Test deg selv: Prosentregning

Nye kalkulatorer

Med DinSides geniale prosentkalkulatorer er du nå rustet til å svare på nesten et hvilket som helst prosentregningsspørsmål som måtte komme opp.

Dette gjelder både spørsmål om hvor mye en viss prosentsats utgjør av et visst beløp. Og hvor mye en økning i et visst beløp utgjør i prosent av det opprinnelige beløpet. Blant annet.

Prosentregning trenger selvsagt ikke bare å handle om "beløp". Det kan like gjerne være appelsiner, bananer, temperaturer og antall bøker - ja, alt mellom himmel og jord kan man bruke prosentregning til å beskrive. Og så kjedelig det er når man regner feil - det er alltid noe omgivelsene synes er hysterisk morsomt, samtidig som de sent glemmer feilen.

Vanlig prosentregning

Den første kalkulatoren tar for seg vanlig prosentregning. Her taster du inn det beløpet du ønsker å beregne prosent av. Dernest taster du inn prosentsatsen, eller eventuelt, krysser av for beregn moms, som da automatisk vil gi deg en prosentsats på 25.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer