Førstehjelp mot sommerplager

Dessverre er sommerferien også tiden for de mange skader i møtet med naturens brennende, stikkende og bitende vesen. Mozon gir deg sommerens førstehjelpsråd.

Publisert
Sist oppdatert

Det sies at de fleste ulykker skjer i hjemmet. Men om sommeren ligger vi ikke så langt etter når det gjelder små uhell ute i solen og på stranden. Her er noen tips til hvordan du kan forebygge og lindre noen av de mest vanlige problemene i sommerferien.

InsektbittMyggen er en artig liten kar som ikke sjenerer seg for å angripe i flokk ved solnedgang. Det er særlig i skumringen og litt utpå kvelden myggproblemene blir verst. Bruk myggstift eller spray på utsatte kroppsdeler og smør med kløstillende medikamenter når skaden først er skjedd. Noen myggstikk er ikke farlige i seg selv men kan bli et irriterende problem om du klør på stikkene som kan utvikle seg til små sår.

Veps og bi-stikk er smertefullt og kan gi alvorlige allergiske reaksjoner. Det første du skal gjøre er å se etter akutte reaksjoner utenfor bittstedet, som utslett, pustebesvær eller hevelser på lepper, øyelokk eller i strupen. Om noen reagerer allergisk på insektbitt bør du oppsøke akutt medisinsk hjelp.

Husk å forsikre deg om at brodden er fjernet fra stikkstedet og vask stikket med vann og såpe. Kalde omslag eller is kan dempe hevelser og lindre smerten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer