Forsvaret tømmer taxfree-butikk

Nå settes det punktum for en langvarig strid med avgiftssmyndighetene.

Publisert
Sist oppdatert

Forsvaret avslutter krangelen med toll- og skattemyndigheter, stenger taxfreesalget og drikker opp varene selv.

Vil ha slutt på all taxfree

Krangelen mellom Forsvaret og avgiftsmyndighetene om taxfree-butikken ved Fellesoperativt hovedkvarter på Jåttå i Stavanger har pågått siden 2004.

Da slo Tollregion Vest-Norge fast at Forsvaret ikke hadde rett til å drive taxfree-butikk på norsk grunn - en ordning som hadde sine røtter i samlokaliseringen med NATO-hovedkvarteret samme sted.

Nå heiser forsvarstoppene det hvite flagget og avvikler butikken, skriver Vårt Land.

Verdens beste taxfree

Må drikke opp

Helt tørrlagt blir forsvarstoppene ikke med det første av den grunn. Fordi Vinmonopolet ikke tar varer i retur, blir løsningen å drikke opp varene selv, har generalene og admiralene bestemt.

Dermed kan 2.000 flasker med rødvin, hvitvin, rosévin, sherry, portvin, vermut, vodka, konjakk, whisky, akevitt, likører, bitter og gin nytes til representasjon, og etter nærmere retningslinjer og egen instruks (!) for oppdrikkingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer