Fortsatt barnehagesurr

Utsiktene dine til å måtte betale høyst 2.750 kroner måneden for en barnehageplass fra mai i år har ikke blitt bedre etter regjeringens nye forslag til forskrift.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden mente daglig leder for Private barnehagers landsforbund at det ikke var mulig å uttale seg om forslaget til ny barnehageforskrift før enda en forskrift forelå: en forskrift som skal sørge for økonomisk likebehandling av private og kommunale barnehager.

16. januar sendte Barne- og familiedepartementet et utkast til denne forskriften på høring.

Ettersom man nå skulle tro at den siste brikken i denne store reformen er falt på plass, tar vi på ny kontakt med Private barnehagers landsforbund, denne gangen ved informasjonssjef Jørn-Tommy Schjelderup.

DS: Nå må dere vel snart være fornøyd? I januar fikk dere en formidabel gavepakke fra staten: I år er høyeste tilskuddsats for en fulltids barnehageplass henholdsvis kroner 75.820 i private og 67.550 i offentlige barnehager.

I utkastet til forskriften dere har fått nå, står det svart på hvitt at alle barnehager i en og samme kommune skal behandles likeverdig med hensyn til offentlige tilskudd. Dette må jo forstås som at hvis en barnehage får lite fra kommunen, skal den få mer fra staten og vice versa, slik at alle plasser får like mye i støtte fra det offentlige?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer