Fortsatt mulig å få tak i sjekkhefte

– Men sjekken lever ikke akkurat i beste velgående, sier Nordea.

Nordea ser helst at du finner andre betalingsmidler enn sjekken, men den finnes fortsatt. Og det er slett ikke bestemor som er ivrigst. Foto: Nordea
Nordea ser helst at du finner andre betalingsmidler enn sjekken, men den finnes fortsatt. Og det er slett ikke bestemor som er ivrigst. Foto: Nordea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjekkbruken har vært på retur helt siden midten av 80-tallet i Norge. Likevel blir det fortsatt foretatt 200.000 transaksjoner med sjekk årlig. Samlet utgjorde dette hele 7,7 milliarder formidlet på sjekk i 2011, viser tall fra FNO.

De ivrigste sjekk-brukerne

De to siste årene har det blitt gjort 548 transaksjoner med sjekk daglig, hver med snittverdi på 38.500 kroner. Noe som kan tyde på at det er andre anledninger enn dagligvarehandel som lokker frem sjekkbruken.

– Det er stort sett bedrifter som fortsatt bruker sjekkhefte, forteller Johannes Stenwig, kommunikasjonsrådgiver i Nordea. Vi har ikke noe statistikk på hvilke formål bedriftene bruker sjekk til. Men vi antar en del er knyttet til utenlandsbetalinger, fortsetter han.

Store sjekker, i fysisk forstand, brukes fortsatt flittig i forbindelse med utdeling av eksempelvis premier og sponsormidler.

– Men disse sjekkene kan ikke løses inn i banken, forteller Stenwig. De brukes bare for symbolikkens del, og pengene overføres på "vanlig" måte.

Husker du dette? Men brevgiroen er heller ikke død!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer