Kronekurs

Fortsatt svak krone: - Du vil merke det

Alt fra netthandel til utenlandsstudier påvirkes.

STERKERE, MEN IKKE «FRISK»: Krona er tilbake på samme nivå som før corona-krisen, men er fortsatt ikke spesielt sterk. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix.
STERKERE, MEN IKKE «FRISK»: Krona er tilbake på samme nivå som før corona-krisen, men er fortsatt ikke spesielt sterk. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Etter at Norges Bank la fram Regionalt Nettverk-rapporten sin, meldes det at både den norske krona og oljeprisen faller. Én euro koster mellom nå ti og elleve kroner, og én dollar over ni kroner.

Valutastrateg Magne Østnor i DNB sier at selv om krona har hentet igjen mye av svekkelsen vi så i februar og mars, er den likevel svakere mot flere valutaer enn den var i fjor sommer:

- Både dollaren og euroen koster om lag én kroner mer enn i fjor. Den svenske krona har også blitt dyrere siden i fjor, med om lag 10 prosent, sier Østnor til Dinside.

Samme nivå som før nedstengingen

Grunnen til at krona nærmer seg nivået den hadde før Norge ble stengt ned, er blant annet økt oljepris og sentralbankens inngrep gjennom rentekuttene de siste ukene, ifølge E24.

Fredag 5. juni kostet én euro 10,54 kroner, mens én dollar kostet 9,27 kroner. Begge disse nivåene har ikke vært sett siden 6. mars, skrev nettavisa.

Men, til tross for at krona er sterkere, er den altså ikke «friskmeldt». Det er kanskje mer riktig å si at krona er mindre svak. Krona er fortsatt langt svakere enn den var ved nyttår, da euroen kostet 9,83 kroner og dollaren 8,76 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer