- Fortsatt tabu å snakke om overgrep

En av fire henvendelser til Mental Helses nettjeneste "Si det med ord" handler om overgrep. Forebyggingen må bli bedre og tabuene må bort, mener organisasjonen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mental Helses skriftlige nettjeneste "Si det med ord" startet opp 15. november 2006. Bakgrunnen var at organisasjonen hadde fått flere spørsmål fra mennesker som ønsket å kommunisere skriftlig i stedet for på telefon (organisasjonen driver også Hjelpetelefonen).

"Si det med ord" har fått ca 4000 skriftlige henvendelser siden oppstarten, ifølge informasjonssjef Birgitte Finne Høifødt i Mental Helse. Ca 600 personer, eller 15 prosent av alle som har skrevet inn er personer som skriver inn om overgrepsproblematikk for første gang. Mange skriver inn flere ganger, og i alt tar ca 25 prosent opp temaet overgrep.

Noen av de som skriver er pårørende, men de fleste som skriver om overgrep skriver om egne opplevelser, ifølge informasjonssjefen. Hun forteller at typen overgrepsproblematikk innskriverne henvender seg om varierer.

Finne Høifødt mener tallene er overraskende høye.

- Dette er nedslående. Tallene viser at den skriftlige tjenesten dessverre er et behov. Dette viser også at vi må få større fokus på forebygging og på gode behandlingsmetoder, mener hun.

Les også: - Grenseløst kroppspress kan gi flere overgrep

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer