Torsdag 5. november kommer sentralbanken med nok en ny rentebeslutning, men ellers er det ikke mye nytt.
Styringsrenta forblir nemlig uendret på sine rekordlave null prosent.
- Slik vi vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenta mest sannsynlig bli liggende på dagens nivå en god stund fremover, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i pressemeldingen.
Sentralbankens vurdering er at det kraftige økonomiske tilbakeslaget og stor usikkerhet om den videre utviklingen, tilsier at renta holdes i ro til det er klare tegn til at forholdene i økonomien normaliseres.

- Disse bør bytte bank
Når skal renta opp?
Ifølge Pengepolitisk rapport, som fulgte med rentebeslutningen i september, kommer nok ikke Norges Bank til å endre renta før om et par år.

Statistisk Sentralbyrå (SSB) har, derimot, uttrykt at de venter første renteheving allerede neste år:
Gitt at det ikke kommer en ny smittebølge, viser prognosene at styringsrenta vil heves gradvis fra midten av 2021, før den ender på 0,75 prosent i slutten av 2023.

Rekordlave boliglånsrenter: Gjør dette nå!
Fire sparsomme boliglån-grep
Så, hva bør du gjøre fram mot neste rentebeslutning i desember?
- Jo, det kan være lurt å sjekke om du har den laveste boliglånsrenta du kan ha, for eksempel ved å plotte inn detaljene dine i Finansportalens sammenligningstjeneste.
- Det er heller ikke dumt å vurdere ekstraordinær innbetaling på boliglånet. Du får nemlig heller ikke så mye igjen for å ha sparepengene dine stående på sparekonto med ditto lave renter i disse dager.
- Videre kan du korte ned løpetiden på lånet. Undertegnede journalist, for eksempel, kuttet nedbetalingstida på lånet med tre år og sparte 81.500 kroner på totalsummen på boliglånet.
- Og, til slutt: Har du mange smålån med høy rente, er det klart smarteste å bake dem inn i boliglånet. Da betaler du rundt halvannet prosent rente i stedet for 15 til 25 prosent. Har du ledig sikkerhet i boligen din, og banken tillater en opplåning, er dette den rimeligste løsningen, men da må du samtidig øke nedbetalingen - hvis ikke går «vinninga opp i spinninga», skriver siviløkonom Hallgeir Kvadsheim på Pengeverkstedet.no.