Fortsatt ulovlige garderobe-annonser

Garderobebransjen har skjerpet seg, men fortsatt florerer falske tilbud.

SKUFFET: Fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerombudet hadde håpet på bedre resultater. Fortsatt reklameres det på ulovlig vis for garderober.  Foto: Bjørn-Eivind Årtun/Forbrukerombudet
SKUFFET: Fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerombudet hadde håpet på bedre resultater. Fortsatt reklameres det på ulovlig vis for garderober. Foto: Bjørn-Eivind Årtun/Forbrukerombudet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Ikke stol på garderobereklamene" skrev DinSide tidligere i høst.

Grunnen var enkel: Rabattene som oppgis er ikke alltid reelle. Mange butikker har alltid rabatt, og dermed blir det i virkeligheten aldri rabatt. Man viser gjerne til rabatt fra en "veiledende pris", som aldri blir brukt.

Les saken: Bransjen selv innrømmer annonsejuks

Forbrukerombudet har holdt et øye med bransjen lenge, og advart dem mot å holde på slik. Mange lovet å skjerpe seg, blant annet Byggmakker, Maxbo, Montér og Smart Club. Nå har ombudet sjekket om butikkene har holdt ord.

"Garderobebransjen har skjerpet seg, men noen aktører markedsfører fremdeles villedende prisavslag" konkluderer de.

Håper på full stopp

Av 60 kontrollerte butikker, driver åtte fortsatt med det ombudet ser på som ulovlig markedsføring.

Disse er ifølge Forbrukerombudet Aktiv Monteringsservice, Byggeriet, Designa, Jim’s Lagerutsalg, Slide, Toram, XL-Bygg Knatterudfjellet og XL-Bygg Gunnar T. Strøm.

Aktørene har nå fått et brev, hvor Forbrukerombudet ber dem avstå fra slik markedsføring fremover. Svarfristen på dette brevet har ikke gått ut ennå, og enkelte av aktørene har kontaktet DinSide og hevdet at de på ingen måte bedriver ulovlig markedsføring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.