«Fortsett utland» kosta 16.000,-

Har du sendt denne meldingen i sommer, kan du få en overraskelse i posten.

RÅDYRT: Velger du å se bort fra operatørens advarsler, og sender tekstmeldingen «fortsett utland», kan det få store konsekvenser. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
RÅDYRT: Velger du å se bort fra operatørens advarsler, og sender tekstmeldingen «fortsett utland», kan det få store konsekvenser. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en tur til Tunisia brukte en norsk kvinne telefonen sin for 21.035 kroner. 16.033 av kronene kom fra dataroaming; altså surfing i utlandet.

Det var hennes søster som stod som eier og bruker av abonnementet, og dermed fikk regningen. Hun nektet å betale, mens operatøren stod på sitt, og saken havnet hos Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon.

Men der får hun ingen hjelp. Søsteren hadde nemlig selv skylda for den skyhøye regningen, takket være en melding hun sendte.

LES OGSÅ: Rådyr roaming på fly – i Norge!

Sendte problematisk melding

Operatøren kan dokumentere at kvinnen i Tunisia ble varslet om roaming-fellen. Dette var en del av abonnements datakontroll i utlandet-tjeneste, som nå er standard hos de fleste operatører.

Det første varselet kom ved 400 kroners forbruk. Da regningen kom opp til 500 kroner ble roamingen sperret. For å fortsette måtte kvinnen sende meldingen «fortsett utland» til operatøren, og det var nettopp det kvinnen gjorde.

Slik gikk det til at alle sperrer ble fjernet og roaming-regningen havnet på over 16.000 kroner. Og slik gikk det til at Brukerklagenemnda mener operatøren er i sin fulle rett til å kreve pengene betalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer