Strømpris

- Forventer at flere strøm­regninger går til inkasso

De ekstreme strømprisene, og den fortsatte prisøkningen som er ventet, bekymrer både strøm- og inkassoselskap for folks betalingsevne.

INKASSOSKRED: Nå er inkassotallet innenfor det som er normale sesongsvingninger, men det er grunn til å frykte en økning når strømforbruket øker utover høsten og vinteren, melder Norgesenergi. Foto: NTB
INKASSOSKRED: Nå er inkassotallet innenfor det som er normale sesongsvingninger, men det er grunn til å frykte en økning når strømforbruket øker utover høsten og vinteren, melder Norgesenergi. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Inkassoselskapet Lindorff har lenge sett tegn til at regninger for regelmessige utgifter, blant annet strøm, mobil og offentlige tjenester, er i ferd med å hope seg opp hos enkelte.

- For denne gruppa vil økte strømpriser gi en ytterligere privatøkonomisk belastning, fastslår gjeldsøkonom Morten Trasti overfor Dinside.

Nå er nemlig strømprisene skyhøye - og de er ventet å øke enda mer.

- Forventer inkasso-eksplosjon

Geir Grindland, daglig leder i Inkassopartner, merker også at stadig flere sliter med regninger de ikke klarer å betale, som dermed går til inkasso.

- Vi må forvente at strømregninger som går til inkasso vil eksplodere framover med dagens ekstreme strømpriser. Dette vil nok ramme småbarnsfamilier såvel som lavtlønnede, sier Grindland til Dinside.

- Strømregninga er vanligvis noe folk prioriterer, men med priser på nivået vi nå ser, legger den et stort press på en del. Mange har ikke ekstra penger å bruke med lavere inntekter, for eksempel hvis de ennå er permitterte grunnet pandemien, fortsetter han.

Strømkundene er bekymret

Strømselskapet Norgesenergi har nylig fått Ipsos til å gjennomføre en undersøkelse for dem, som viser at 70 prosent av de spurte uttrykker bekymring for hvordan strømregninga vil utvikle fram mot vinteren. Størst er naturligvis bekymringen i husholdninger med lav inntekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer