Strømpris

Forventer høye strøm­priser fram til våren

Mandagen starter med et nytt strømprishopp, og prisene vil nok holde seg høye ei stund til.

GJØR DETTE I DAG: Med enkle grep kan du «hacke» eget strømforbruk. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert

Mandag 6. desember skyter strømprisen i været mellom klokka 9:00 og 10:00.

Da vil den rene kraftprisen i Sør-Norge ligge på 3,66 kroner per kilowattime, mens den er 1,98 kroner i resten av landet, ifølge strømbørsen Nordpool.

Legger vi til moms og avgifter, kommer strømprisen denne enkelttimen på over 4,50 kroner - og på toppen av dette kommer strømselskapenes påslag og nettleia.

Dermed kan det være lurt å skru ned varmen hjemme og droppe energikrevende handlinger i ni-tida.

En av de kaldeste dagene

Kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight forklarer at strømprishoppet er en følge av at uka starter med en av de kaldeste dagene, kombinert med lite vind.

- Fra før av har vi jo svært høye priser ellers i Europa, og på kalde dager som dette, brukes all produksjon vi har i landet. Likevel er det ikke nok til å dekke det høye forbruket og samtidig full eksport. Derfor må prisen løftes opp til det vi ser i naboland, for å redusere eksporten, sier Lilleholt til DinSide

- Sammenligner vi mot tidligere år, kan mandag 5. desember fort være en av dagene med de høyeste strømprisene vi ser i vinter, men det er fortsatt muligheter for nye kuldeperioder seinere i vinter, sier Lilleholt videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer