Julehandel 2020

Forventer kraftig økning

Virke varsler vekst i julehandelen, til tross for virusutbruddet.

HOLDER STENGT: Raymond Johansen tror tiltakene vil fortsette over jul i år. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Handelsnæringsorganisasjonen Virkes julehandelsprognose anslår at vi kommer til å handle for 57 milliarder kroner i november og 63 milliarder i desember - en samlet økning på 10,5 prosent fra i fjor.

Det vil si at hver og én av oss vil bruke 11 760 kroner på årets julehandel i snitt - opp over 1100 kroner fra jula i fjor.

Disse «vinner» og «taper» julehandelen

«Vinnerne» i årets julehandel vil i stor grad være de samme som har gjort det bra tidligere i år også, som mat og drikke, elektronikk, lavprisbutikker med bredt vareutvalg og netthandelen.

Sentrumshandelen i de største byene, hvor bransjer som klær, sko og mote utgjør en stor del av bildet, vil få det tøft på grunn av at så mange sitter på hjemmekontor.

– De som lever av det vi putter i kroppen og i hjemmene våre gjør det godt, mens de som lever av det vi putter kroppen sliter. Klær, sko og mote har vært hardest rammet av coronakrisen til nå og hadde virkelig trengt tidenes julehandel, sier Harald Jachwitz Andersen, direktør for Virke Handel i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer