Foss med sjokoladedikt

Finansminister Per Kristian Foss debuterer som dikter. Hans nyskrevne dikt om skatt på sjokolade er et svar på en protestaksjon fra ansatte i bransjen.

Publisert
Sist oppdatert

Foss og Thorbjørn Gjølstad, ekspedisjonssjef i Finansdepartementet, når lyriske høyder i diktet.

Det er i dag å finne på Finansdepartementets hjemmeside, og lyder slik:

Per-Kristian og sjokoladefabrikkene

Spørsmålet virker fullt betimelig.Er det ikke klart og veldig urimeligå belaste livets søte smågodterimed forsurende avgiftsplageri?

Selv i en nøktern finansministers øyemed budsjettbalansen som daglig trøye,kan forsvaret for forsuring av godenebli anstrengt og slite kraftig på hodene.

Den saklige forklaring som kan avgisom sjokoladeavgiftens eksistensielle basis,er at statskassen trenger disse kroner og ører.Da kan det ikke gis ved våre dører.

Heldigvis gjør ikke avgiftens prisforløpat søte saker blir urimelig dyre kjøp.Publikumsetterspørselens tilvante konsistensgir håp for fabrikkenes fortsatte eksistens.

At markedet byr på andre alternativersom ikke rammes av samme skatteiver,må tåles i vennskapelig konkurranse,og ikke lede til avgiftsintoleranse.

En ytterligere trøst er matmomsrabattensom begrenser den samlede søtsakskatten.Tolv prosent påslag istedenfor det dobleburde strengt tatt fortjene en gledesboble.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer