Fosteret skades av løsemidler

Gravide kvinner som daglig er i kontakt med kjemiske løsemidler risikerer å skade barnet.

Publisert
Sist oppdatert

Barn som under svangerskapet eksponeres for løsemidler kan få en rekke prolemer når de vokser opp - som språkproblemer og hyperaktivitet.

Advarer kvinnerDet er først og fremst kvinner som jobber med vasking, i neglesalonger og i medisinske laboratorier som advares.

Gravide kvinner som er i kontakt med løsemidler i jobben, setter fosterets hjerne i fare, i følge en ny undersøkelse. Det er nettsiden WebMb som melder om undersøkelsen.

Barna hadde lavere intelligens, dårligere språkutvikling, hendighet, koordinasjon og oppførsel enn andre barn, viser studien gjort av Dionne Laslo-Baker ved University of Toronto.

Tester av dyr og av kvinner som har vært i kontakt med løsemidler har utpekt risikoen. Det er imidlertid uklart hvorvidt lav eksponering av løsemidlene har noen effekt på fostrene.

32 gravide kvinner - alle med jobber hvor de ble eksponert for løsemidler i minst åtte uker av graviditeten, ble undersøkt. Laslo-Baker og hennes kolleger fulgte så kvinnene og barna gjennom graviditeten og videre i mellom tre og ni år. De sammenlignet utfallet av disse barnas tester med barn fra kvinner som ikke var i kontakt med løsemidler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer