Fotball er den farligste sporten

Fotball er den sportsgrenen det er mest sannsynlig å skade seg i, sier forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Nå som et økende antall unge mennesker starter intensiv trening med et ønske om å bli toppidrettsutøvere, øker bekymringene om langtidseffektene av treningen.

En ny studie som er gjort av Keele University og universitetet i Aberdeen har undersøkt skadene unge sportsmenn og -kvinner pådrar seg etter et tiår med aktivitet.

- Mange unge sportsutøvere har vært gjennom flere år med intensiv trening før de når tenårene. Intensiv trening i ung alder kan ha skadelige effekten, sier forskerne.

For å undersøke effektene av trening fulgte forskerne opp 453 personer som deltok i en lignende studie mellom 1987 og 1992, da de var mellom åtte og 16 år.

Denne studien fant et lavt antall skader i løpet av en treårsperiode.

Forskerne, som rapporterer resultatene i det medisinske tidsskriftet Archives of Disease in Childhood, fulgte opp gruppen etter 10 år, og fikk svar fra 203 personer - inkludert 52 gymnasiaster, 22 fotballspillere, 57 svømmere og 72 tennisspillere.

De ble bedt om å fylle ut et spørreskjema om smerter i muskler og ledd som hadde redusert eller avbrutt treningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer