Nye satser for forelegg ved smugling i 2017

Fra i år av kan Tollvesenet bøtelegge flere

I år kan du få forelegg for dobbelt så store mengder som før, før du risikerer politianmeldelse og anmerkninger på rullebladet ditt.

FOR MYE I BAGASJEN? Nå kan Tollvesenet ilegge forelegg for dobbelt så store mengder alkohol, tobakk og kjøtt, enn tidligere. Det betyr at saker som tidligere ble politianmeldt, nå ikke blir det. Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB Scanpix
FOR MYE I BAGASJEN? Nå kan Tollvesenet ilegge forelegg for dobbelt så store mengder alkohol, tobakk og kjøtt, enn tidligere. Det betyr at saker som tidligere ble politianmeldt, nå ikke blir det. Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

APPTollkvotene regulerer hvor mye vi kan ha med oss inn i Norge etter utenlandstur. I tillegg til de velkjente tobakk- og alkoholkvotene, er det også kvoter på noen typer mat, drivstoff, blomster og endel andre varer - og det er en verdigrense som bestemmer hva disse varene kan koste for at du skal kunne ta det med inn i landet uten å betale toll til Norge.

Tar du med deg mer enn det du har lov til ifølge kvotene og verdigrensa, og Tollvesenet oppdager det, kan du bli ilagt forenklet forelegg av Tollvesenet, men dette er kun opptil en bestemt mengde.

Har du med deg mer enn dette, blir du politianmeldt.

Flere forelegg og færre politianmeldelser

Nå har Stortinget gitt Tollvesenet utvidet adgang til å ilegge forenklet forelegg, for større mengder enn tidligere:

- Med unntak for drivstoff er det vedtatt å doble mengde- og verdigrensene i tollforskriften § 16-9-2 første ledd. For alkohol og tobakk er det hovedsakelig laget tre nye intervaller og bøtebeløpene er henholdsvis 4.500 kroner, 7.000 kroner og 9.500 kroner for alkohol, og 3.600 kroner, 6.100 kroner og 8.600 kroner for tobakk, forteller Sonja Finne, fungerende underdirektør i Tolldirektoratet, til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer