EPK

Fra januar 2021 samles all pensjonsoppsparing på ett sted

Hele 1,5 millioner nordmenn kan glede seg over at Egen Pensjonskonto kommer på nyåret.

PENSJON: I 2021 får du samlet mye av din pensjonssparing på èn konto. Video: Michael S. Jæger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Forskriften «alle» ventet på kom i formiddag, sier spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet til Dinside.

Han viser til regjeringens pressemelding om at Egen Pensjonskonto (EPK) innføres fra 1. januar 2021. Dette betyr at rundt 1,5 millioner arbeidstakere i privat sektor får samlet all pensjonsopptjeningen sin fra innskuddspensjonsordninger på én egen pensjonskonto.

Finansminister Jan Tore Sanner opplyser at EPK vil gi lavere kostnader og bedre oversikt over pensjonssparingen for arbeidstakerne - alt i alt større eierskap til egen pensjon.

- EPK er etter min mening den største pensjonsnyheten i privat sektor siden obligatorisk tjenestepensjon ble innført i 2006. Unødvendige administrasjonsgebyr fjerne, slik at det blir mer pensjon igjen til kundene, slår spareøkonom Sættem fast.

Få har kontroll

Storebrand er også svært glade for at EPK innføres på nyåret. Ifølge en fersk undersøkelse fra dem oppgir 700.000 nordmenn at de ikke har kontroll på pensjonsordningen sin.

I tillegg har kun 16 prosent av alle arbeidstakerne pensjonssparing fra første krone per i dag. De fleste av disse tjener godt og har allerede høy pensjonsopptjening, men de som ikke har det, risikerer å bli pensjonstapere – og dette er gjerne kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer