Fradrag for boligskader

For at du skal få fradrag må boligen være prosentlignet, og skaden må være ekstraordinær.

Publisert
Sist oppdatert

Det kan kun kreves fradrag for utgifter som overstiger 10.000 kroner, og som du ikke får dekket av forsikringen. Strekker utbedringsarbeidet seg over flere år, fratrekkes minstebeløpet kun det første året.

Fradraget utgjør som vanlig 28 prosent.

I følge ligningsmyndighetene anses dette som ekstraordinære skader:Naturskader, for eksempel storm og vannskader eller skader på grunn av sopp og husbukk,brannskader og hærverk, I tillegg omfattes også utgifter til reparasjon pga. material- og konstruksjonsfeil ved oppføring av boligen.Baderomsskader er et eget problemområde, og er forklart nærmere lenger ned på siden.

Slurvet med vedlikeholdet?

Husk at du IKKE kan kreve fradrag for skader som skyldes manglende vedlikehold, alder eller vanlig slitasje. Dette vil ikke som en ekstraordinær skade.

Påregnelige utgifter og skader som skyldes elde og slitasje faller altså utenom.

Hvor skal du føre fradraget?

Fradraget for ekstraordinær skade føres i post 3.3.7 og post 5. Vi anbefaler at du legger ved all dokumentasjon du måtte ha, for eksempel fra forsikringsselskap eller takstmenn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer