Fradrag for meglerutgifter?

- Hei, jeg hadde ikke oppfylt kravene til bo- og eiertid da jeg solgte boligen min ifjor. Jeg må derfor skatte av gevinsten. Samtidig hadde jeg meglerutgifter på 75.000 kroner. Kan de gi meg redusert gevinst?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ja - i ditt tilfelle er det mulig. Siden du ikke har oppfylt kravene til bo- og eiertid er det forskjellen mellom hva du ga for boligen (inngangsverdi) og hva du fikk for boligen (utgangsverdi) som skattlegges.

Det blir altså viktig å redusere gevinsten som blir gjenstand for beskatning. Poenget er at omkostningene til megler gjør at din skattbare gevinst reduseres.

Dersom gevinsten i utgangspunktet er på en million kroner og meglerutgiftene var på 75.000 kroner, vil din skattbare gevinst bli redusert fra en million til 925.000 kroner

Merk: Meglerutgifter kan ikke kreves til fradrag når de påløper, det er først ved salg av boligen at kostnader ved kjøpet anses som en del av boligens inngangspris/kostpris.

Kostnadene vil derfor få betydning for beregning av gevinst eller tap.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer