Fradrag for vedlikehold?

- Jeg har pusset opp den nedslitte andre-etasjen i huset mitt, kan jeg trekke ifra vedlikeholdsutgiftene på skatten? Og har det noe å si om jeg leier ut den etasjen?

Fradrag for vedlikehold?
Publisert

Det skilles mellom boliger som prosentlignes og boliger som skal direktelignes.

Jeg antar at boligen din prosentlignes (les mer om dette nederst i artikkelen). Det klare utgangspunktet er da at du ikke kan trekke i fra vedlikeholdsutgiftene på skatten.

Kort fortalt er inntekt fra utleie av rom/leilighet i egen bolig som prosentlignes skattefritt, så lenge du bor i boligen selv og disponerer over 50 prosent av boligen (målt etter utleieverdi).

Vær imidlertid klar over skillet mellom enebolig med utleieleilighet(er) og flermannsbolig, dvs bygning med tre selvstendige familieleiligheter(*), det samme gjelder bygning med to familieleiligheter (*) og selvstendig hybelleilighet. Utleieverdien for egen boligdel kan i enkelte tilfeller være høyere enn 50%, men flermannsboligen vil "overstyre" 50% kravet slik at boligen vil bli direktelignet.

(*)".. boenhetene må være av en slik karakter at den er egnet som bolig for en familie med to voksne og ett barn, og man skal vurdere følgende forhold:eget bad/dusjeget toaletthar soveromkjøkkenløsning med nødvendige bekvemligheter størrelsen (under 40 kvm er normalt ikke å anse som en familieleilighet)Eksempel;Mange ferdighusprodusenter har i det siste markedsført boliger hvor man kan innrede to leiligheter i kjelleretasjen. Får disse leilighetene karakter av å være familieleiligheter (*), anses bygningen som en flemannsbolig og skal følgelig direktelignes. Følgene være dramatiske for utleieren.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer