Fradrag: I stedet for minstefradraget

Dersom dine faktiske kostnader er større enn minstefradraget, kan du i stedet kreve fradrag for disse utgiftene i post 3.2.2.

Publisert
Sist oppdatert

Stryk over minstefradrag i egen inntekt i post 3.2.1 hvis den er forhåndsutfylt. I selvangivelsen for lønnstakere og pensjonister kan beløpet føres i post 5.0 for tilleggsopplysninger, eller på et eget ark. Husk å spesifisere at beløpet knytter seg til minstefradragsposten og at ligningsmyndighetene forventer at du dokumenterer utgiftene.

Hva kan du kreve fradrag for?

Du kan kun kreve fradrag for utgifter som har direkte tilknytning til din lønnsinntekt eller pensjon, dersom de tilsammen er større enn minstefradraget.

Skatteetaten gir disse eksemplene på fradragsberettigede utgifter, og vi gjengir her de viktigste - men husk at det kan være flere: Flytteutgifter. Men dette gjelder kun flyttekostnader ved overtakelse av stilling. Fradragsretten omfatter i så fall nødvendige reiseutgifter, utgifter til flytting av innbo og løsøre, herunder pakking, embalasje og forsikring.

Fradraget skal føres i post 3.2.2 og kan ikke kreves i tillegg til minstefradrag. Fradragsretten gjelder også utgifter til flytting fra utlandet til Norge, såfremt inntekten i den nye stillingen er skattepliktig i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer