Fradrag: I tillegg til minstefradraget

Her gir vi deg noen eksempler på fradragsberettigede utgiftsposter som kan kreves i TILLEGG til minstefradraget. De viktigste er også forklart nærmere.

Publisert
Sist oppdatert

Moralen er enkel: Er du i tvil om en utgift er fradragsberettiget bør du kreve fradrag uansett. Husk imidlertid at du presiserer hva du krever fradrag for, og forklarer hvorfor. Post 3.2.8. - reiseutgifter, dvs. daglige reiser mellom hjem og arbeidssted. Og husk at fradraget gjelder selv om du sitter på med naboen. Du får imidlertid ikke fradrag om arbeidsgiver dekker reisekostnadene.

Posten pleier å være utfylt med fjorårets opplysninger. Sjekk alltid at tallene stemmer!

Du får bare fradrag om avstanden er over 2,5 km hver vei, og kun for den del av beregnet fradrag som overstiger 9.200 kroner. Fradraget er på 1,40 per kilometer, uavhengig av hvordan du reiser. Er samlet reiselengde over 35.000 kilometer i året er satsen på 0,70 kroner per kilometer per overskytende reiselengde.

Merutgifter til kost, losji og småutgifter som påløper ved arbeidsopphold med overnatting utenfor hjemmet, pluss underskudd på godtgjørelse til dekning av slike kostnader

Reiser ved besøk i hjemmet og underskudd på godtgjørelse til dekning av slike kostnader

Premie og tilskudd til privat og offentlig pensjonsordning i arbeidsforhold

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer