Fradragene alle samboere bør sjekke

Er du samboer? Da bør du sjekke spesielt disse postene i selvangivelsen.

SAMBOERE BØR SJEKKE DISSE POSTENE I SELVANGIVELSEN: Som gift lignes man sammen, men samboere liknes hver for seg. Da blir det ekstra viktig å sjekke disse postene og fradragene: Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
SAMBOERE BØR SJEKKE DISSE POSTENE I SELVANGIVELSEN: Som gift lignes man sammen, men samboere liknes hver for seg. Da blir det ekstra viktig å sjekke disse postene og fradragene: Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som Dinside tidligere har skrevet, er det mange forskjeller mellom gifte og samboere. Dette kommer også til syne i selvangivelsen.

31. mars startet utsendingen av selvangivelsen for 2015, og alle som er e-brukere kan da sjekke selvangivelsen. Innleveringsfristen er 30. april.

-Selv om selvangivelsen kommer ferdig utfylt, så er det viktig å sjekke at alt stemmer. Du kan spare mye penger på å få med alle fradragene du har rett på, sier forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, til Dinside.

Hvilke fradrag du har krav på, avhenger mye av livssituasjon.

Er du samboer, er det noen punkter i selvangivelsen du bør sjekke spesielt:

LES OGSÅ: Nå kan du sjekke selvangivelsen

#1: Fordeling av gjeldsrenter

- Som gift lignes man sammen, men samboere liknes hver for seg. Boliglånet og rentene føres opp på den som er hovedlånetaker, dere må derfor manuelt dele gjeld og gjeldsrenter. Har dere kjøpt bolig sammen bør dere også sjekke om likningen er fordelt riktig i henhold til eierbrøk, sier Sandmæl til Dinside.

Renteutgifter og lån kommer som oftest på én av samboerne, og på selvangivelsen vil det være ferdig utfyllt på den som står oppført som hovedlåninnehaver hos finansinstitusjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer