Frakt fra Ikea

Frakt av gardinstang til 69 kroner koster flere tusen

Produktet er for langt til å fraktes som postpakke, forklarer Ikea.

FRAKTPRISER: Skal du bestille varer fra Ikeas nettbutikk, bør du sjekke fraktprisene før du trykker "kjøp". Her fra Ikea i Stockholm. Foto: NTB Scanpix
FRAKTPRISER: Skal du bestille varer fra Ikeas nettbutikk, bør du sjekke fraktprisene før du trykker "kjøp". Her fra Ikea i Stockholm. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da Ikea åpnet sin nettbutikk i 2012, var ett av målene å gjøre seg tilgjengelig for de som ikke har ett av varehusene i nærheten. Selv om de nok på mange måter har klart dette, har de fortsatt en vei å gå når det gjelder varer som ikke oppfyller kravene om maksmål hos Posten:

Bestiller du gardinstenger fra Ikea, bør du sjekke fraktprisene ekstra godt før du trykker kjøp:

Hvis ikke risikerer du å betale over 3.000 kroner i frakt.

Frakt på 3.499 kroner

Legger du gardinstenger av den lengste sorten i handlekurven på ikea.no, kan ikke disse sendes til deg som vanlig postpakke.

Det slår ut i det vi vil kalle ekstreme leveringspriser - hvis du bor et lite, eller litt lengre, stykke uti periferien:

Til Rygge i Østfold kommer frakt for gardinstengene på 999 kroner, mens levering til Leirivk i Sogn kommer på 2.099 kroner. Bor du i Finnmark, eksempelvis i Tana, kommer frakten på 3.499 kroner!

Ikea opererer også med henting på henteterminaler, som forsåvidt kan være et alternativ spesielt i Østfold-tilfellet, for å slippe den vanvittige fraktprisen: Det er 30 minutter med bil til nærmeste henteterminal i Fredrikstad, mens man på Leirvik må bruke en time og et kvarter til Førde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer