Fraktkostnader: Enorme forskjeller

Nettbutikken som kan friste med den laveste produktprisen er ikke nødvendigvis billigst når det kommer til stykket. Bestill aldri varer fra nettbutikker uten først å sjekke fraktkostnadene.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tatt for oss hele 19 nettbutikker som selger elektrovarer og har undersøkt hvor mye disse forlanger for å frakte en 42 tommer stor TV hjem til deg. Og vår pristest avslører oppsiktsvekkende store prisforskjeller. Mens nettbutikken ps.no nøyer seg med bare 156 kroner, forlanger pixmania.com hele 1.446 kroner for samme tjeneste.

La oss se nærmere på et helt konkret eksempel, nemlig plasma-TV-modellen Panasonic TX-P42X10, som har en egenvekt på rundt 27 kilo. Ved første øyekast ser det ut som om Pixmania med sin utropspris på 5.389 kroner, er rimeligere enn ps.no. Hos ps koster samme produkt 5.445 kroner, altså en drøy femtilapp mer.

Fra likt til 22 prosent forskjell

Når vi legger til fraktkostnadene derimot, kommer Pixmania-prisen opp i 6.835 kroner. Grunnet sine oppsiktsvekkende lave fraktkostnader, vil du derimot slippe unna med bare 5.601 kroner hos ps.no. Oppsummert snakker vi altså om en reell prisforskjell på drøye 1.200 kroner i favør av ps.no. Bet betyr at Pixmanias sluttsum er nesten 22 prosent høyere enn ps.no-prisen.

Dyrt hos Hifi-klubben og Netshop

Pixmania.com stiller i en klasse for seg - i negativ forstand. Men også Hifi-klubben.no opererer med svært stive fraktkostnader for kunder som ønsker å kjøpe en 42-tommers plasma-TV, nærmere bestemt 799 kroner. Også Netshop.no ender opp i den negative enden av skalaen, med 695 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.