Fastpris på strøm:

- Framstår som et godt tilbud

De skyhøye strømprisene ser ikke ut til å slippe taket, så er det nå fastpris lønner seg?

DYSTRE SPÅDOMMER: Strømprisene i Sør-Norge kan gå opp ytterligere ei krone eller mer, men det er umulig å si hvor raskt og hvor høyt prisen kan gå, ifølge kraftanalytiker. Foto: NTB
DYSTRE SPÅDOMMER: Strømprisene i Sør-Norge kan gå opp ytterligere ei krone eller mer, men det er umulig å si hvor raskt og hvor høyt prisen kan gå, ifølge kraftanalytiker. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Norge vil trolig fortsatt eksportere mye strøm til Europa den kommende tida. Derfor vil nok strømprisene ligge på mellom to og tre kroner gjennom sommeren i Sør-Norge. Det er det som prises inn i markedet nå, sier analysesjef Tor Reier Lilleholt i Volue Insight til NTB.

Han understreker at det ikke har skjedd noen store fysiske endringer i kraftproduksjonen i Europa og gassimporten fra Russland.

- Det som prises inn nå, er frykten og usikkerheten for at noe kan skje, sier Lilleholt.

Så, er det nå du bør gå for fastpris?

Halvparten av forventet strømpris

Ifølge Strømpris.no er dette de beste fastpristilbudene for en bolig i Oslo akkurat nå:

Dersom spotprisspådommene opp mot tre kroner per kilowattime blir noe av, kan du likevel mer enn halvvere strømprisen ved å inngå fastprisavtale nå.

På vei oppover!

Prisene over er fra formiddagen 8. mars, men det ser ut til at fastprisene er på vei oppover, for bare fra denne artikkelen ble påbegynt til den var ferdig skrevet, steg rimeligste 12-månederstilbud med 15 øre - fra 134,90 til 149,90 øre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer