Tips:

Fraråder tips til sykkelbud

– En uting og noe jeg vil fraråde, sier Dagbladets reiseekspert Odd Roar Lange.

Tipsing er et evig diskusjonstema. Når bør du tipse, hvem skal du tipse, og hvor mye? Foto: Shutterstock / NTB
Tipsing er et evig diskusjonstema. Når bør du tipse, hvem skal du tipse, og hvor mye? Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Tips, driks, eller drikkepenger, om du vil, defineres som ekstra betaling eller en påskjønnelse når noen har gitt deg en ekstra god tjeneste, for eksempel en sjåfør eller servitør.

Bestiller du mat gjennom sykkelbud må du tipse før du vet hvordan servicen er. Det er ingen god idé, skal vi tro Odd Roar Lange, Dagbladet og DinSides reiseekspert, og reiseblogger på The Travel Inspector.

- Å betale tips til Foodora, Wolt og andre leveringstjenester er en uting og noe jeg vil fraråde, sier Lange.

- Tips er noe jeg betaler på restaurant, i en bar eller på hotell, dersom jeg opplever at servicen og tjenesten er ekstraordinær god. Altså ut godt over det jeg forventet. Og tips betaler jeg først når regningen kommer etter at tjenesten er levert eller maten er spist.

Tipser ved bestilling

I andre yrker tipser man etter å ha mottatt en tjeneste, her må man tipse før man vet om maten i det hele tatt kommer fram, eller hvilken tilstand den er i.

- Dette begrenses av den tekniske løsningen i vår app, sier Victoria Engebretsen i Hill+Knowlton, presseansvarlig for Wolt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.