Frastjålet noe på ferie?

Her er hva reiseforsikringen krever for at du skal få erstatning.

RISIKABELT: Den enkle regelen er at du skal ha verdisakene dine på deg til enhver tid, for å være sikker på å få noe fra forsikringen. Ikke like enkelt i praksis, dessverre. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX
RISIKABELT: Den enkle regelen er at du skal ha verdisakene dine på deg til enhver tid, for å være sikker på å få noe fra forsikringen. Ikke like enkelt i praksis, dessverre. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste har en eller annen form for reiseforsikring med seg på ferieturen.

Tyverier er én av tingene en slik forsikring kan hjelpe deg med. Men da må først og fremst to vilkår være oppfylt:

  1. Det må ikke være noen tvil om at det faktisk dreier seg om et tyveri.
  2. Tyveriet må ikke være din skyld.
Slike krav står spesifisert i vilkårene til forsikringen din. Men hvordan vilkårene skal tolkes, er blant annet opp til Finansklagenemnda. Og vi har fulgt vedtakene derfra nøye de siste årene.

Her er hva vi har lært om hva du ikke bør gjøre på ferien din, for å være sikker på å få mest mulig ut av forsikringen din.

1. Ikke gå fra verdisaker på hotellrommet

Mange hotellrom har en safe. Bruk den! For blir du frastjålet verdisaker og kontanter som ligger løst på hotellrommet, kan hele erstatningen avkortes. Det betyr at du ikke får et rødt øre fra forsikringsselskapet.

Det så vi et eksempel på da en mann ble frastjålet 25.000 som lå i en konvolutt i en kommode i en ferieleilighet i Barcelona. Han fikk nylig fikk avslag i Finansklagenemnda, og derfor ingenting tilbake fra forsikringsselskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer