Fråtset i hageslangen

Drakk seg ihjel på vann.

51-åringen døde av hjertestans etter vannforgiftning.
51-åringen døde av hjertestans etter vannforgiftning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I England har en vannoholiker drukket seg til døde - på vann. 51-åringen, som var autistisk og bodde på pleiehjem, har slitt med sin vannavhengighet i over 30 år.

Familien hadde lenge etterlyst bedre sikring rundt hageslangen, uten at sikringstiltak ble gjennomført, ifølge den britiske avisen Mail Online. Nå går avdødes familie ut i britiske media og kritiserer pleiehjemmet for ikke å ha passet godt nok på, etter at 51-årige Andrew Else ble funnet liggende søkkvåt og livløs i pleiehjemmets hage.

Les også: Drakk ti liter vann og døde

- Her var noe som gjorde at han lett kunne drikke flere liter vann veldig raskt. Det var åpenbart at Andrew drakk av den (hageslangen, red anm.), men ingen tok avgjørelsen å skru den av, uttaler avdødes bror til Mail Online.

Vannforgiftning

Andrew Else døde av vannforgiftning - en tilstand som kalles hyponatremi - etter å ha drukket flere liter vann på kort tid. Overkonsumet av vann gjorde at natriumnivået i blodet ble lavt - noe som forårsaket hjertesvikt.

Hyponatremi kan forårsakes av både natriummangel og vannoverskudd, eller en kombinasjon av disse - som er den vanligste årsaken. Ifølge Pasienthåndboka, er den vanligste typen hyponatremi en som kalles hypoton hyponatremi. Dette kan typisk oppstå ved alvorlig hjertesvikt, leversvikt eller nyresvikt. Det kan også skyldes uttørking, for eksempel etter svetting i sterk varme. Ved overdreven vanntilførsel uten samtidig saltinntak, kan det oppstå en uttynningseffekt med lave natrium-verdier i blodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer