Fremmer denne bruk av tobakk?

Lakriselskere må skynde seg, for nå må pipene trolig bort.

FÅR DU LYST PÅ EN RØYK? Det er grunnen til at lakrispipene kan forsvinne den 1. januar. Foto: Leaf
FÅR DU LYST PÅ EN RØYK? Det er grunnen til at lakrispipene kan forsvinne den 1. januar. Foto: Leaf Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tobakksvarer skal ut av synsfeltet. Det gjelder også produkter som kan minne om tobakk. Dermed kan det bli slutt på lakrispiper i kiosker og butikker.

Fra 1. januar kommer du ikke til å se tobakk, snus, sigarettpapir eller annet som kan minne deg på at du har lyst på røyk, i butikkene.

Forbudet gjelder også såkalte imitasjonsprodukter, varer som kan minne om tobakk, men som egentlig er leker eller godteri.

- Disse tiltakene skal forebygge bruk av tobakk. Det finnes ingen liste over godteri som ikke er tillatt, det blir opp til den enkelte selger å vurdere dette, sier seniorrådgiver i Helsedirektoratet, Siri Nesheim, til DinSide.

Det er allerede forbudt å selge for eksempel sjokoladesigaretter til personer under 18 år, og Nesheim tror derfor at problemet blir minimalt.

Slutt for lakrispiper?

Men etter det DinSide kjenner til, sitter Helsedirektoratet i skrivende stund og avgjør fremtiden til Skipper's lakrispiper. Det synes Kenneth Fredriksen, administrerende direktør i Leaf, er leit.

- Overraskende nok så ser det ut som om dette forbudet kan gå ut over salget vårt av lakrispiper i Norge. Vi er i en dialog med Helsedirektoratet om dette akkurat nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer