Strømpriser

- Fremstår som ren utpressing

Flere strømsalgselskaper har sendt skyhøye krav om forskuddsbetaling til eksisterende fastpriskunder, melder Forbrukerrådet.

URIMELIG: Thomas Iversen mener endringene flere nå skal ha fått, er urimelige. Foto: Forbrukerrådet
URIMELIG: Thomas Iversen mener endringene flere nå skal ha fått, er urimelige. Foto: Forbrukerrådet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka kom strømprisen opp i 4 kroner per kilowattime, og det spås at prisen kan komme opp i over 5 kroner i tiden framover.

Skyhøye regninger

Nå forteller Forbrukerrådet i en melding at de har blitt kontaktet av mange fortvilte kunder som har fått varsel om endrede fastprisavtaler, der det blant annet kreves forskuddsbetaling.

- Dette fremstår som ren utpressing. Vi kjenner til forbrukere som har fått forskuddsregninger som er tre-fire ganger høyere enn de pleier på denne tiden av året. Forbrukerne risikerer også å tape hele betalingen hvis selskapet går konkurs, sier seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet.

- Den mest sentrale egenskapen til en fastprisavtale er at den forutsigbar. Dette faller bort nå du må betale for flere måneder på forskudd, samtidig som selskapene overestimerer hvor mye strøm du kommer til å bruke, fortsetter han.

Urimelig

Forbrukerrådet påpeker at kraftselskapene i henhold til Standard Kraftleveringsavtale gir strømselskapene rett til å endre vilkårene på på eksisterende avtaler.

De mener likevel det er urimelig, og mener målet åpenbart er å presse forbrukerne ut av gode fastprisavtaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.