Freser: - Lurer kundene

Ribbemangelen i enkelte butikker skaper reaksjoner. - Det stemmer ikke at vi bevisst annonserer for varer vi ikke har nok av, svarer Kiwi.

RIBBE-BONANZA: Priskuttet på julevarer kan gjøre at det er utsolgt for ribbe enkelte steder. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
RIBBE-BONANZA: Priskuttet på julevarer kan gjøre at det er utsolgt for ribbe enkelte steder. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at det var full priskrig på julemat. DinSide har vært i kontakt med Wiggo Oksvold (60) fra Steinkjer, som reagerer på at butikkene reklamerer for priskutt på ribbe og at han deretter skal ha kommet til tomme butikkhyller.

- Det var helt tomt i frysediskene for den billigste ribba til 59,90 kroner. Det er kjedelig og frustrerende at butikkene sender ut tilbudsblader hvor man blir lovet fine ribbepriser og så får man ikke tak i produktet i butikken.

60-åringen hadde planer om å kjøpe inn tynnribbe som hadde fått et priskutt hos både Kiwi og Coop Extra.

- De lurer jo forbrukerne til butikken på feil premisser. Jeg har vært innom flere butikker som ikke hadde det billigste alternativet tilgjengelig, hevder Oksvold.

Trønder-Avisa som omtalte saken først, skriver at de selv har undersøkt butikkene, både på Steinkjer og i Levanger.

- Noen butikker kan være utsolgt

Ifølge avisa skal det ha vært helt tom for fryst ribbe til billigste pris flere steder, mens noen steder skal det også ha vært tomt for alle ribbeprodukter i frysedisken.

DinSide har kontaktet butikkjedene for å få svar. Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge, forklarer at produktet kan være utsolgt enkelte steder.

TABBE: Denne ribbe-tabben bør du unngå på julaften. Foto/klipp: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

- Coops lavpriskjede Extra var først ute med å kutte prisen på typiske julevarer. Ett av de produktene som falt kraftig i pris var Gilde frossen ribbe. Dette har medført at flere kunder handler denne varianten enn det vi forutså da vi gjorde våre bestillinger i høst. Noen butikker opplever derfor at de kan være utsolgt for denne varianten, sier han til DinSide.

Han legger til at de har vært i kontakt med Gilde for å få levert mer varer, men at det dessverre ikke har latt seg løse.

- Extra og Obs er de lavpriskjedene med desidert størst utvalg, og det er ikke slik at vi er tomme for ribbe. Vi har både fersk Gilde-ribbe, og ulike varianter i Coop eller Xtra-serien og da både fersk og frossen. Så det er nok ribbe til jul.

Svarer: - Stemmer ikke

Nora Mile Helgesen, kommunikasjonssjef i Kiwi, kommer med følgende svar:

- Det stemmer absolutt ikke at vi bevisst annonserer for varer vi ikke har nok av. De aller fleste ribbene vi har i annonser nå er ferske, og de har vi mye av. I Kiwi er kunden sjefen, og vi er ikke tjent med å lure dem. Vi lever av kundenes tillit, sier hun til DinSide.

Hun legger til at man dessverre kan oppleve at det tidvis kan være tomt for de fryste variantene i butikk.

- Det jobbes godt for å få skaffe nok varer. Utsendelser av fryste ribber blir framskyndet, og butikkene våre får fortløpende leveringer framover. Forhåpentligvis har vi om kort tid klart å skaffe nok fryste ribber til alle kundene som ønsker det. Kiwi presser prisene på julevarer, og det har ført til økt salg på disse produktene.

DinSide har også sjekket flere matbutikker i Oslo hvor det var alt annet enn mangel på ribbe i frysedisken.