Gjenbruk

Fretex vil dele salgssummen med deg

Nå tester bruktkjeden ut kommisjonssalg i noen utvalgte butikker. Er brukthandel i ferd med å bli tilgjengelig bare for de med feit lommebok, spør vi.

50/50: Fretex sitt nye testprosjekt Pre-loved åpner for at du som leverer inn klær kan få halvparten av salgssummen, og bruktbutikken får resten. Foreløpig er det kun et par «influencere» som får selge plaggene sine med kommisjon, men målet er at dette skal være noe for «hvermannsen» også. Foto: Fretex.
50/50: Fretex sitt nye testprosjekt Pre-loved åpner for at du som leverer inn klær kan få halvparten av salgssummen, og bruktbutikken får resten. Foreløpig er det kun et par «influencere» som får selge plaggene sine med kommisjon, men målet er at dette skal være noe for «hvermannsen» også. Foto: Fretex. Vis mer
Publisert

Syter du med å levere inn Burberry-kåpa eller Chanel-veska til Fretex, og selger det heller på Finn.no?

Da får du jo tross alt noen kroner for salget, i motsetning til «bare» god samvittighet, selv om du gjerne skulle fått i pose og sekk.

Hvis du kjenner deg igjen i dette, er Fretex sitt nye prøveprosjekt Pre-loved ypperlig for deg. Nå åpner nemlig bruktkjeden for kommisjonssalg, hvor du får halvparten av salgssummen, mens bruktbutikken får den andre halvdelen, som går til Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Kun for noen, foreløpig

Først er det kun to utvalgte Fretex-butikker som vil teste kommisjonssalget, i Universitetsgata og Kirkeveien i Oslo, men tanken er at dette skal skaleres opp.

I disse butikkene er det et eget klesstativ og skap som er satt av til det nye konseptet. I tillegg er det egne merkelapper på klærne, slik at kundene skjønner hva det er. Dette er også viktig for at kommisjonseieren har oversikt.

Og, enn så lenge, er det kun klærne til «influencerne» Celine Aagaard og Silje Pedersen som får selge klærne sine med kommisjon. Tanken er at «hvermannsen» også skal få noen kroner for klærne de leverer til Fretex på sikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.