Fri frakt hos Amazon

Amazon.co.uk har nå innført fri frakt på orde som overstiger 25 pund.

Er du på jakt etter engelskspråklige bøker, bør du heretter alltid sjekke priser hos amazon.co.uk før du eventuelt handler på play.com. Foto: Jogrim Aabakken
Er du på jakt etter engelskspråklige bøker, bør du heretter alltid sjekke priser hos amazon.co.uk før du eventuelt handler på play.com. Foto: Jogrim Aabakken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den Jersey-baserte nettbutikken play.com har i mange år tilbudt sine europeiske kunder fri frakt, noe som åpenbart har bidratt til at butikken har blitt populær blant norske kunder.

Den amerikanske giganten Amazon derimot, har inntil nå operert med relativt høye og kompliserte fraktkostnader. Fraktkostnadene har ikke vært oppgitt i forbindelse med hvert enkelt produkt - i stedet har kunden måttet forholde seg til flere tabeller for ulike fraktsoner. I tillegg har Amazon operert med én sats per bestilling pluss en ekstrasats per produkt.

17 land

Amazons britiske gren - amazon.co.uk - har imidlertid lenge fristet sine britiske kunder med en såkalt "Free Super Saver Delivery". Nå har Amazon bestemt seg for å utvide denne ordningen til å omfatte hele 17 europeiske land, inklusive Norge.

Krasjer med 200-kronersregelen

Ordningen er imidlertid ikke like god som den play.com kan friste med. Blant annet er det enkelte varer, først og fremst tung elektronikk, som faller utenfor ordningen. Langt viktigere er det imidlertid at amazon.co.uk for å gi fri frakt forutsetter at ordren overstiger 25 pund - eller omlag 230 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer