FriFamilie er ikke gratis

Telenor må avslutte reklamekampanje.

Fri familie er ikke gratis, slik man kan få inntrykk av i Telenors kampanjer.
Fri familie er ikke gratis, slik man kan få inntrykk av i Telenors kampanjer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En forbruker har klaget, og fått medhold, i at markedsføringen av Telenors FriFamilie-tjeneste ikke står til gull. Forbrukerombudet ber nå Telenor avslutte markedsføringen slik den fremstår i dag. Men ikke før 7. august.

Slik slipper du dyre overraskelser på telefonregningen

Hva er feil?

Telenor markedsfører tjenesten til en pris av kroner 0. Slike og andre gratispåstander må følges av tydelig informasjon om hvilke vilkår som gjelder.

I dette tilfellet er det en forutsetning at familien har mist et regningsbasert mobilabonnement hos Telenor, og alle slike abonnementer har en minimumskostnad. Dette informerer ikke teleselskapet om i sin markedsføring.

Lei av lurepriser? Nå er reglene strengere enn før!

I tillegg forteller de heller ikke at det koster å ringe fra utlandet eller til familiemedlemmer som ikke har abonnement i Telenor.

Et tredje element er at det ikke er mulig å ha FriFamilie knyttet til det billigste abonnementet hos Telenor.

- Det eneste av Telenors abonnementer som faktisk kommer på topp 20-listen hos Telepriser.no, djuice SIMply, kan ikke knyttes opp mot FriFamilie. Det vil for mange familier derfor ikke være riktig at de sparer penger ved å bytte til Telenor-abonnement med denne tjenesten. Familier bør heller velge abonnementer som gir en reell besparelse, sier fungerende forbrukerombud Lars Grøndal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer