Frisk med alternativ medisin

Alternativ medisin er på god vei mot å bli stuerent i Norge. Men det er ikke alle behandlingsformer som er like kjent.

Publisert
Sist oppdatert

Alternativ medisin er et samlebegrep for alle de behandlingsformer som ikke omfattes av den vanlige skolemedisinen. Dette favner en lang rekke forskjellige behandlingsformer med mer eller mindre uortodokse fremgangsmåter.

Behandlingsformer som akupunktur og kiropraktikk er kjent for de fleste. Andre relativt kjente behandlingsprinsipper som homeopati og urtemedisin har også et brukbart omdømme i Norge. Men hva med mer ukjente terapiformer som Rolfing eller samisk folkemedisin? Listen over forskjellige behandlingsformer innen alternativ medisin er nesten utømmelig, her er en beskrivelse av noen av de mer kjente begrepene:

AkupunkturAkupunktur handler kort fortalt om å stikke tynne nåler inn i huden for å forebygge eller lindre problemer i kroppen. Den klassiske akupunkturen har sine røtter i gammel kinesisk medisin mens nevrofysiologisk akupunktur bygger mer på prinsipper fra naturvitenskaplig forskning. Mange akupunktører arbeider ut ifra kunnskap som bygger på begge disse prinsippene.

Akupunktur som metode ble etablert i Norge på begynnelsen av 70-tallet. Det brukes i dag ved mange private klinikker og flere sykehus og er mest kjent i forbindelse med smertelindring ved fødsler og annen smertebehandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer