Opprette aksjesparekonto

Fristen nærmer seg: Disse bør droppe ASK

1. desember er absolutt siste sjanse for å flytte aksjer og verdipapirer over på en aksjesparekonto, men ikke alle bør benytte seg av dette.

KJØRER KONKURRANSE: DNB har en konkurranse gående i disse dager, hvor du kan vinne 10.000 kroner hvis du oppretter aksjesparekonto (ASK) innen 1. desember. Det er likevel ikke alle som bør opprette en slik konto. Oversikten over hvem som bør droppe ASK og ei, får du i saken under. Foto: Eilin Lindvoll
KJØRER KONKURRANSE: DNB har en konkurranse gående i disse dager, hvor du kan vinne 10.000 kroner hvis du oppretter aksjesparekonto (ASK) innen 1. desember. Det er likevel ikke alle som bør opprette en slik konto. Oversikten over hvem som bør droppe ASK og ei, får du i saken under. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert

Fristen for å flytte aksjer, aksjefond og enkelte verdipapirer over på aksjesparekonto (ASK) er utsatt flere ganger, men nå er den endelige fristen satt:

- 1. desember utløper den aller siste fristen for å flytte mellom finansselskapene, og 20. desember er fristen for å flytte internt hos spareleverandøren din. Da er fristen ute, etter flere års utsettelser, understreker konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand overfor Dinside.no.

ASK er en gunstig ordning for de som sparer i aksjer og aksjefond. Den gir nemlig utsatt skatt på salg og bytte av aksjer og aksjefond, og gir i tillegg en god samlet oversikt, fortsetter Grefstad.

Flytter du disse midlene over på kontoen etter årets frister, må du betale full skatt på gevinstene du har opparbeidet deg, i motsetning til hvis du flytter over innen fristen.

Dropp ASK hvis...

Men, det lønner seg ikke for alle å opprette ASK.

Dersom du har fond eller aksjer med tap, bør du vurdere om det lønner seg å flytte disse inn på en ASK, ifølge DNB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer