Strømstipend:

Fristen nærmer seg

Studenter kan få 3000 kroner, men må levere søknaden.

EKSTRA STIPEND: Har du studert våren 2022 kan du ha rett på et ekstra strømstipend på 3000 kroner. Foto: Terje Bendiksby / NTB
EKSTRA STIPEND: Har du studert våren 2022 kan du ha rett på et ekstra strømstipend på 3000 kroner. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Lånekassen varsler at fristen for å søke om strømstipend snart går ut. Studenter må søke innen 15. juni for å kunne få utbetalt 3000 kroner i ekstra stipend, som følge av de høye strømprisene vi har hatt i vinter.

Må betale for strøm

Kriteriet for å få stipendet er at man våren 2022 er student og mottar lån/stipend fra Lånekassen. Dessuten må man betale spesifikt for strømmen.

De som har strøm bakt inn i husleia er med andre ord ikke kvalifisert for ordningen, for eksempel om man går/bor på folkehøgskole.

Det er imidlertid ingen krav om at man betaler for strømmen hele semesteret, så om man så bare har betalt én strømregning i år, er man kvalifisert for støtten. Man kan også få stipendet selv om strømabonnementet er registrert på noen andre i kollektivet, så lenge man har vært med på å betale for strømmen.

Stipendet er på 3000 kroner – uavhengig av hvilke kostnader man har hatt til strøm.

Halvparten har søkt

Lånekassen opplyser at de har sendt ut rundt 230 000 e-poster i begynnelsen av februar. 120 000 har søkt og mottatt strømstipendet til nå, der Lånekassen har betalt ut totalt 361 millioner kroner.

Det betyr at det fortsatt er over 100 000 studenter som ikke har søkt om strømstipendet.

– Litt over halvparten av alle som har fått tilbud om å søke om strømstipendet, har gjort det. Dette kan virke lite, men mange har strøm inkludert i husleia og har dermed ikke rett på dette stipendet. Siden det har vært mulig å søke om strømstipend siden februar i år, er det grunn til å tro at de aller fleste som kan få det, har søkt allerede, sier Morten Rosenkvist, administrerende direktør i Lånekassen.

Likevel er det greit å minne på at det bare er et par dager igjen til du potensielt går glipp av 3000 kroner. Mer om hvilke krav som stilles og hvordan du søker, finner du på Lånekassens nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer