Strømstipend:

Fristen nærmer seg

Studenter kan få 3000 kroner, men må levere søknaden.

EKSTRA STIPEND: Har du studert våren 2022 kan du ha rett på et ekstra strømstipend på 3000 kroner. Foto: Terje Bendiksby / NTB
EKSTRA STIPEND: Har du studert våren 2022 kan du ha rett på et ekstra strømstipend på 3000 kroner. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Lånekassen varsler at fristen for å søke om strømstipend snart går ut. Studenter må søke innen 15. juni for å kunne få utbetalt 3000 kroner i ekstra stipend, som følge av de høye strømprisene vi har hatt i vinter.

Må betale for strøm

Kriteriet for å få stipendet er at man våren 2022 er student og mottar lån/stipend fra Lånekassen. Dessuten må man betale spesifikt for strømmen.

De som har strøm bakt inn i husleia er med andre ord ikke kvalifisert for ordningen, for eksempel om man går/bor på folkehøgskole.

Det er imidlertid ingen krav om at man betaler for strømmen hele semesteret, så om man så bare har betalt én strømregning i år, er man kvalifisert for støtten. Man kan også få stipendet selv om strømabonnementet er registrert på noen andre i kollektivet, så lenge man har vært med på å betale for strømmen.

Stipendet er på 3000 kroner – uavhengig av hvilke kostnader man har hatt til strøm.

Halvparten har søkt

Lånekassen opplyser at de har sendt ut rundt 230 000 e-poster i begynnelsen av februar. 120 000 har søkt og mottatt strømstipendet til nå, der Lånekassen har betalt ut totalt 361 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer