Restskatt

Fristen som lønner seg

Betaler du restskatten din i dag, slipper du renter.

RESTSKATT: I dag er siste frist for å betale dersom du ønsker å unngå renter på restskatten. Foto: Lise Åserud / NTB
RESTSKATT: I dag er siste frist for å betale dersom du ønsker å unngå renter på restskatten. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Har du fått baksmell? Er du en vanlig skattyter, med mer enn 1000 kroner i restskatt, er fristene for å betale tilbake er 20. august og 24. september, men betaler du innen i dag, 31. mai, slipper du å betale renter på beløpet.

Det kan være fristende å vente til du får feriepenger og mer å rutte med i juni, men det koster. Betaler du i dag slipper du å betale renter.

Venter du med å betale, er renten 2,15 prosent (årlig). Rentene regnes fra 1. juli i fjor, fram til forfall for første termin av restskatten.

Låne eller vente?

Om kontoen er slunken, og du vet at det kommer penger inn i juni, kan det være fristende å bruke kredittkortet. Så lenge du betaler kredittkortregningen innen fristen, vil det kunne lønne seg?

- Det er fristende, men du må være klar over hva du gjør, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank1 til DinSide.

Årsaken er enkel: Skatteetaten har ikke noen mulighet til å betale med kredittkort, så du må overføre penger - og de fleste kredittkort regner dette som kontantuttak, og da beregnes renter fra dag én.

- Det er heller ikke alle kredittkort som lar deg overføre penger på dagen-

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer