Fritt frem for å kjøpe vin fra utenlandske nettbutikker

Men kan pris og kvalitet hamle opp med Vinmonopolet?

Tastespot.com: Varene blir presentert med bilde, informasjon og pris inkludert norske avgifter. Merk at mix-kassene kun viser prisen for vinen, og at avgiftene da legges på ved utsjekk. Det er litt forvirrende for brukeren at prisen kommuniseres ulikt.
Tastespot.com: Varene blir presentert med bilde, informasjon og pris inkludert norske avgifter. Merk at mix-kassene kun viser prisen for vinen, og at avgiftene da legges på ved utsjekk. Det er litt forvirrende for brukeren at prisen kommuniseres ulikt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. juli 2009 ble det foretatt endringer i alkoholloven som åpnet for at du som privatperson selv kan importere alkohol til Norge. Det betyr at du kan handle inn julens drikkevarer fra en utenlandsk nettbutikk, og få varene levert på døra hjemme. Du kan kjøpe så mye du vil til privat bruk, så lenge du betaler ordinære avgifter for hele partiet.

Siden regelendringen trådte i kraft, har nettbutikker rettet mot det norske markedet kommet og gått. Muligheten til å handle vin fra utenlandske nettbutikker er tilsynelatende lite utnyttet av nordmenn.

Flere lesere har imidlertid tipset oss om tastespot.com, og nå har vi prøvd bestilling fra denne nettbutikken.

Slik fungerer det

Vinen bestilles i kasser av seks flasker, men det er anledning til å mikse kassen selv. Du kan også velge blant nettbutikkens fem ferdigmiksede kasser. Tastespot frister dessuten med 50 prosent rabatt på en velkomstpakke til nye kunder. Men før du blir altfor ivrig – du får bare rabatt på selve vinen. Avgifter og fortollingsgebyr må du betale som vanlig.

Betalingen gjøres i to trinn: Vinen betales direkte på tastespot.com og her kan du bruke PayPal, Visa, MasterCard og American Express. Deretter får du en e-post med link til speditør Alf Andersen A/S og betaler for fortolling og avgifter. Merk at du her kun kan betale med Visa og MasterCard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer