Frokosten kan redde livet ditt

Vil du leve et langt og sunt liv? Da bør du ikke hoppe over frokosten.

Publisert
Sist oppdatert

Frokosten kan redde livet ditt
Å spise frokost er nøkkelen til et sunt liv, i følge en ny raport fra leger ved Harvard i USA.

De mener at å droppe dagens første måltid kan øke sjansene til å bli overvektig, utvikle diabetes eller få hjerteproblemer.

Studien viser at folk som spiser frokostblandinger med fullkorn hver morgen er dem som mest sansynlig vil få en helsegevinst av det.

Doktor Mark Pereira og hans kolleger ved Harvard Medical School analyserte spisevanene til omtrent 2,700 deltagere. Omtrent en tredel oppga at de spiste frokost hver morgen.

Helsegevinst
De fant ut at folk som spiste frokost hver dag hadde en tredel så stor sjanse til å være overvektige sammenlignet med de som droppet måltidet.

I tillegg var det halvparten så stor sjanse for at de hadde blodsukker-problemer, som øker risikoen for å utvikle diabetes eller få høyt kolesterol - som er en kjent risikofaktor med tanke på hjertesykdommer.

Forskerne tror at det å spise om morgenen også kan hjelpe til med å stabilisere blodsukker-nivåene, som regulerer appetiten og energien.

De mener at folk som spiser frokost er mindre sultne i løpet av dagen, og at det derfor er mindre trolig at de vil overspise.

- Vår forskning viser at frokost virkelig er dagens viktigste måltid, sier Doktor Periera til BBC News Online.

Forskerne har nylig begynt å undersøke hva de som var med i studien spiste til frokost, for å finne ut om noen typer mat hjelper helsen mer enn andre.

De første resultatene tyder på at frokostblandinger med fullkort kan gi helsegevinst.

De fant ut at folk som spise dette hadde 15 prosent mindre sjanse til å få blodsukker-problemer, men doktor Pereira mener vi trenger mer forskning for å fastslå dette.

Mozon.no, 07.03.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer