De fleste har nok inntrykk av at det er best å fylle handlevognen med så mye ferskvarer som mulig, når vi er i matbutikken. Du svipper innom frysedisken kun ved spesielle tilfeller.
Men nå bør du kanskje tenke annerledes, for i forsyningskjeden kan fersk mat miste næringsstoffer og ”svekkes”. Dermed er det ikke alltid fersk som inneholder flest næringsstoffer, sier forskere ifølge den britiske avisen Telegraph.
I verste fall kan fersk mat ha lavere næringsverdier enn frossen mat.
Ferske eller frosne grønnsaker?
Misforståelse at fersk mat er best
For å komme fram til dette har forskere ved Sheffield Hallam University sett på næringsbehovet til barn, og hvilke lunsjalternativer de tilbys.
Deretter sammenliknet de næringsinnholdet av fersk mat og frossen mat, og regnet ut effekten av å spise frossen mat.
En ting er at frossen mat egner seg i skoler fordi de skaper mindre søppel, er billigere og lettere tilgjengelig, men nå kan det også anbefales av helsemessige årsaker, mener ekspertene.
Les på KK.no: Når du oppbevarer maten lenge i kjøleskapet går viktige næringsstoffer tapt
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger