Frukt og grønt mot overvekt

Markedet er overfylt av ulike slankemetoder, og det er ikke lett å finne metoden som passer best for deg, men nå mener en amerikansk forsker at hun funnet svaret på slankegåten.

Publisert
Sist oppdatert

Mange er uenige i hvorfor vi legger på oss. Er det på grunn av fettinnholdet i maten? Karbohydratene? Størrelsen på måltidene? Er det det vi drikker til maten? Eller er det noe helt annet?

I følge doktor Barbara J. Rolls kan du spise mer og veie mindre. Hvordan? Du må spise riktig mat.

- Kalorier teller, uansett hva du leser i pressen, sier hun til The New York Times.

Mengden av matEnkelte sier de kan spise så mye proteiner og fett de vil uten å legge på seg, så lenge de holder seg unna karbohydrater. De færerste er imidlertid villige til å kutte ut brød, poteter, pasta, bananer, øl, kaker, is og annen karbobydratrik mat.

Det trenger du heller ikke, i følge doktor Rolls. Hun mener at hva og hvor mye en person spiser til hvert måltid for å føle seg mett, har noe å si. Men hva får kroppen til å si fra om at du har spist nok - eller glemme å si fra, så du spiser for mye?

Doktor Rolls fant ut at mengden av kalorier i et gitt volum av mat, gir en stor forskjell i hvor mange kalorier folk får i seg i et gitt måltid. Dette kalles energitettheten i maten. Rolls har funnet ut at folk stort sett spiser samme mengde mat hver dag. Når man spiser kaloritett mat med mye fett, spiser de fleste mer kalorier for å bli ordentlig mette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer