Strømpriser

Fryktelig dyrt i dag

I dagens verste time koster det deg over 40 kroner å dusje ti minutter. I enkelte kommuner over 50.

SETTER REKORDER: Strømprisene stiger stadig, og i dag er den dyrest til nå i år. Foto: Pål Joakim Pollen
SETTER REKORDER: Strømprisene stiger stadig, og i dag er den dyrest til nå i år. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skriver 29. november i kalenderen, og strømprisene er i dag på sitt desidert høyeste i år, med en snittpris på kraftbørsen på 321 øre inklusiv moms i Sør-Norge. Det er før nettleie og avgifter er lagt på.

Om du har en strømavtale uten påslag betaler du i praksis 3,65 kroner i snitt per kilowattime i dag om du bor i Sør-Norge og 3,28 kroner om du bor lenger nord i landet.

Etter en høst med veldig store forskjeller mellom sør og nord, har prisene altså jevnet seg ut veldig de siste dagene. For bare en uke siden var spotprisen hos Nordpool nesten ni ganger høyere i Sør-Norge enn den var i nord.

Verste time: 5,69 kroner

Timen mellom 17 og 18 i ettermiddag er den verste i sør. Da er spotprisen hos Nordpool hele 523 øre, som inkludert nettleie og elavgift da gir en sluttpris på hele 5,69 kroner kilowattimen - pluss eventuelt påslag fra strømleverandøren din.

Altså koster det 5,69 kroner å bruke en panelovn som yter 1000 watt i én time.

Tar du deg en ti minutters dusj etter jobb i dag, med vanlig dusjhode (ikke sparedusj), koster det deg over 30 kroner bare for strømmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer