Frykter å bli avslørt

Derfor jobber mannen så hardt, mener psykologer.

Du bør jobbe med dine negative sider, anbefaler to svanske psykologer. For skjørtejegerens del betyr det å få bedre selvtillitt, men ikke gjennom å erobre nye kvinner. Og jaktinnstinktet må temmes ... Foto: Colourbox
Du bør jobbe med dine negative sider, anbefaler to svanske psykologer. For skjørtejegerens del betyr det å få bedre selvtillitt, men ikke gjennom å erobre nye kvinner. Og jaktinnstinktet må temmes ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det egentlig som kjennetegner en mann? Det er hva to svenske psykologer forsøker å gi svar på i sin nye bok.

I boken"17 mannstyper - og hva de våger å fortelle psykologen" tegner Mattias Lundberg og Anders Wahlberg et nakent og ærlig bilde av hvilke personlighetstrekk alle menn kan defineres ut ifra.

Målet med boken er å få menn (og kvinnene deres) til å erkjenne hvem de er, for så å jobbe med sine negative sider, slik at de kan unngå å bli stereotyper.

Ifølge psykologene utgjør disse de vanligste mannstypene:

 • Martyren: Han vil ikke ha hjelp, kun medlidenhet. Martyrmannen kan være vanskelig å forholde seg til, og forholdene hans ender nesten alltid i skilsmisse. Han ser kun andres feil, ikke sine egne. Han er barnslig og tar egne beslutninger, som påvirker andre. Som et trassig barn insisterer han på at alt skal være på hans premisser.

  Dette bør han jobbe med: Bli voksen, og innse at også andre mennesker har følelser og behov.

 • Skjørtejegeren: Han liker å jakte og erobre. Problemet er imidlertid at han er sjalu, og at han kontrollerer sine ofte unge erobringer. Når det blir for intenst og kvelende for henne, kan hun ende med å forlate ham. Skjørtejegeren må lære seg at friheten han har til å jakte også gjelder for kvinner.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer