Frykter alternativ medisin

Danske leger er kritiske til registrering av alternative behandlere. De frykter kvakksalvere nå kan få offentlig godkjenning.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Et nytt dansk lovforslag om registrering av alternative behandlere skaper stor debatt i helsemiljøene i Danmark. Flere leger har nå stått frem og sagt at de mener offentlig registrering vil gi ufortjent kredibilitet til flere behandlingsformer.

Tjener på registreringRegistreringen skal organiseres av behandlernes egen bransjeforening. Men grunnleggende krav til utdanning og seriøsitet i utøvelsen imponerer ikke Ib Abildgaard Jacobsen som er leder for den danske legeforeningen.

- Det er klart at alternative behandlere gjerne vil registreres. Selv om det ikke er snakk om en offentlig godkjenning, vil en registrering gi inntrykk at dette er et fagfelt som er kontrollert og at man trygt kan kaste seg i armene på de registrerte behandlerne, sier Jacobsen til danske Dagens Medisin.

- Pasienten har jo ingen nytte av at en behandler har utdannet seg i mange år innen fotmassasje dersom hans gnikking under fotsålene ikke har noen effekt på pasientens sykdom, mener han.

Godkjenning av helserådetKravet til utdanningen er på minst 660 timer innen det fagfeltet behandleren skal arbeide. En registrering forutsetter også at bransjeforeningen for den aktuelle behandlingsformen er godkjent av det danske helserådet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer