Frykter at folk blir lurt

Helt uklart hva du betaler for, mener Forbrukerombudet.

Forbrukerombudet oppsummerer de vesentlige bruddene på markedsføringsloven og kredittkjøpsloven i et syv siders langt brev til selskapet. Nå har Nettopp24 endret nettsiden sin. Foto: Nettopp24.no
Forbrukerombudet oppsummerer de vesentlige bruddene på markedsføringsloven og kredittkjøpsloven i et syv siders langt brev til selskapet. Nå har Nettopp24 endret nettsiden sin. Foto: Nettopp24.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vær oppmerksom om en standsselger fra Nettopp24 tilbyr deg en PC-pakke til en "god" pris. Forbrukerombudet reagerer på omfattende feil og mangler i både markedsføring og avtalevilkår.

Den samme aktøren ble i fjor omtalt på DinSide da vi reagerte på hvor dårlig det "gode" tilbudet viste seg å være.

Blant annet viste det seg at "fri surfing" var begrenset til 100 MB per måned, og at selve PC-en var langt billigere hos konkurrentene, faktisk halvparten av prisen.

Ulovlig markedsføring

Forbrukerombudet har nå gjort de samme funnene. De har blant annet stilt spørsmål ved selskapets prissammenligning som viser hva man angivelig sparer ved å kjøpe PC-pakken hos Nettopp24.

Det er ikke angitt hvem sine priser det sammenlignes med slik at sammenligningen ikke kan kontrolleres. Det er da vanskelig å vite om den påståtte besparelsen er reell.

- Jeg ser med bekymring på det store omfanget av ulovlig markedsføring i denne saken, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Opplyser ikke om totalprisen

Ifølge Forbrukerombudet er det et stort problem at prisene forbrukerne får opplyst er uriktige eller ufullstendige. PC-pakkene tilbys kun mot at man tegner en avbetalingsavtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer