Frykter bonusfest

Økonomer NTB har vært i kontakt med, frykter bonusfest i finansnæringen.

Publisert
Sist oppdatert

NTB Oslo: Bonusutbetalinger i bank- og finansbransjen har ført til at lønnsveksten i fjor ble på 7,7 prosent i næringen. Om et år kan det samme skje igjen.

- Disse gruppene skor seg på at de store gruppene av lønnstakere har en kontrollert lønnsutvikling for å bedre økonomien i landet, sier sjeføkonom i LO, Stein Reegård til NTB.

Bonusfesten i finansnæringen er begrenset til en mindre gruppe, og får dermed ikke store samfunnsmessige konsekvenser på kort sikt.

- Men i lengden kan det ikke fortsette sånn, advarer LO-økonomen.

Ny fest

Ifølge Finansnæringens arbeidsgiverforening tyder årsresultatene fra medlemsbedriftene så langt på at også 2005 blir et godt år.

Dermed kan nok en bonusfest med ekstrautbetalinger utløses i løpet av 2006. Dette kommer på toppen av den vanlige lønnsøkningen. Det vil komme fram først om et år, i begynnelsen av 2007, når tallene for lønnsutviklingen er klar på ny.

Administrerende direktør Jostein Røsjø i Finansnæringens arbeidsgiverforening vil vente med å dele ut straffepoengene for 7,7 prosent lønnsøkning i bransjen i 2005.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer